משתתפים: דייויד הריס, עידית ולנר, הדס נתן, עדי תלם
נימי פיין – הודיע על היעדרותו
אורח – אבי אורן
רשמה – תמי מצלאוי מנכ"לית
פרידה מחבר ועד ורכז מדיניות אבי אורן ממייסדי העמותה ב2006 ומראשיה משך יותר מעשור. עמותת לשמ"ה מאחלת דרך צלחה לאבי עם מינויו ליו"ר מועצת שיקום נכי נפש בקהילה ומחבקת אותו על כל פועלו למען מתמודדים בהתנדבות משך שנים ארוכות.
נקודות לדיון/משימות:
רפורמה במפעלים מוגנים – הפיכה למרכזי הכשרה –צוות לשמ"ה ללמוד את הנושא ולייצג במועצת השיקום
גיל שלישי – אין פיתרון ברווחה רבים נשארים במחלקות פסיכיאטריות כרוניות במקום בתי אבות שם לא מקבלים מתוייגים פסיכיאטרית. תמי לחשוב יחד עם צוות העמותה על פרוייקט שמותאם לגיל השלישי ולעניין את משרד הבריאות סל שיקום, אשל בג'ויינט על מנת לשפר איכות חיים בקהילה, לשלב קשישים במועדונים קיימים אם באמצעות עמיתים וכו'
Drop -in center / The living room – מרכז שיהיה פתוח אחה"צ/ערב (ללא שינה) ובעיקר בסופ"ש על מנת להעביר שם את השעות הקשות. לעניין את משרד הבריאות לפיילוט שבו ישולבו עמיתים בקהילה לסייע במצבי משבר. לבדוק בהמשך מקומות כמו טלבייה של קופ"ח כללית
לחשנים לאנשים שמתמודדים עם שמיעת קולות. תמי לדבר עם דני לואיס, לבדוק מאמרים של ד"ר פטרישה דיגן בנושא.
לקדם קבוצת מיקוד, שת"פ עם באר יעקב/חברות עסקיות.
"בחזרה הביתה" – לעשות ישיבת תיאום וחלוקת ממשקים בין חברת "דיאלוג" ל"בחזרה הביתה" – תמי
גיוון משאבים – חברי ועד למלא טבלה של אוהד ולכתוב בה שמות אנשים פרטיים שאולי יוכלו לתרום. עד 14.2.19
אתר לשמ"ה משודרג – חברי ועד לשלוח לעידית פסקה או שתיים שמציגה את עצמם – שם, תחביב עיקרי, מה משך אתכם לפעילות לשמ"ה, מה החזון שלכם לגבי שילוב מתמודדים. מי שרוצה יכול גם לציין מצב משפחתי (לא חובה) – אנא עד 21.2 כי אנו רוצים להעלות אתר מחודש ומעודכן.
מטרות העמותה ל-2019:
- בחזרה הביתה –
- כ-20 משתתפים בכל אתר (אברבאנל, באר יעקב, שלוותה) + משוב חיובי מ70% מהמשתתפים שמציינים את הליווי של צוות התכנית כבעל ערך בתהליך השיקום (החודש נראיין מדגם של 10 משתתפים מכל האתרים ונוכל לבדוק יעד זה בהקדם).
עמיתים מומחים: שימור כוח אדם בבאר שבע ובמזור והכשרתו/גיבושו של צוות העמיתים במהלך 2019 באמצעות סדנאות לשמ"ה. סיוע למשרד הבריאות בכתיבת תוכנית שמשלבת את העמיתים הוותיקים כמנטורים לעמיתים חדשים לקראת הרחבת הפרוייקט לבתי חולים נוספים.
סטנדאפ – מופע לפחות אחת לשבוע בתעריפים החדשים, ריענון החומרים והכשרה של ותיקים ו5 חדשים במהלך 2019. פעם בשבוע פוסט בפייסבוק של עמוד "סליחה על ההפרעה" שמחזק את הקשר בין לשמ"ה למופע.
מרכזי פעילים והנגשת מידע – קיום קבוצת וואטסאפ ופעילות אחת לחודש בכל מרכז (ת"א, ירושלים) וניתוב הפעילים לנושא סינגור ומדיניות (כ-15 פעילים בכל אתר) הנגשת ידע במרחב הדיגיטלי (עלייה במספר אוהדי דף הפייסבוק ל-2500 , שדרוג האתר, פרסומים משמעותיים בפייסבוק פעמיים בשבוע, מיילים לרשימת תפוצה לפחות פעמיים בחודש).
ועדת מדיניות – גיבוש עמדה בנושא חוק אשפוז כפוי וחתירה להגשמת עמדה זו תוך שת"פ עם גורמים במערכת. ייצוג מתמודדים בכל הוועדות/מועצות. קיום קורס סינגור לפעילים. הבאת קייסים בנושא אשפוז כפוי/נושאים נוספים בהם נעסוק לידיעת המדיה תוך אזכור לשמ"ה בתקשורת 5 פעמים במהלך 2019.
פיתוח פרוייקטים חדשים ל-2020 – בית שמנוהל על ידי עמיתים בקהילה לטובת מתמודדים, לחשנים לאנשים שמתמודדים עם שמיעת קולות, פרוייקט שיקדם נושא זכויות מתמודדים בגיל השלישי.
גיוס משאבים לטובת נוכחות במרחב הדיגיטלי, סטנדאפ, קורס פעילים וכמובן עבור הפרוייקטים החדשים שנפתח.