משתתפים – דייויד הריס, אבי אורן, ענבל בר און, יעקב טייכמאן, הדס נתן, עדי תלם, תמי מצלאוי. הישיבה נערכה ב-2.12 בפתח תקוה
מכותבים כל חברי ועדת מדיניות אשר מפאת מחלה או עניינים שונים לא יכלו להגיע אבל מוזמנים להגיב במייל.
פתחנו את הישיבה בעדכון:
ביטול תע"ש 1.9 ברווחה – קרי ביטול הדרת מתמודדים משירותי רווחה
תמי מצלאוי : הקואליציה בהשתתפות לשמ"ה שלחה למנכ"ל משרד הרווחה מכתב שמברך על הביטול (שנעשה בעקבות ישיבת הקואליציה עם המנכ"ל בתחילת אוגוסט ולאחר פניות שלנו ושל האגודה לזכויות האזרח) ומבקש להשתתף בניסוח התקנה החדשה ומבקש לוח זמנים לתקנה החדשה.
אבי אורן (רכז מדיניות) ודייויד הריס (יו"ר לשמ"ה) סקרו את הוועדות והמועצות השונות ונבחרו נציגים מועדת מדיניות לייצג בפורומים השונים:
מועצה לאומית לבריאות הנפש – הוקמה באמצע שנות ה-90 – מרכזת את כל הגופים הקשורים לבריאות הנפש – מטפלת ברפורמה/קופות חולים/בתי חולים/משרד הבריאות וכו' מייעצת למנכ"ל – קיימים בו כ-50 איש – אבי אורן לשמה, ריבי צוק עצמה, עידית/שרון מבזכות. זאב קפלן נכנס כיו"ר ל-5 שנים. תמי מצלאוי מחליפה את אבי אורן בייצוג במועצה וגם תרכז את נושא המדיניות.
ועדה לנושא חוק אשפוז כפוי – דניאל רז, שרון פרימור, אבי אורן, עצמה, פסיכיאטרים – עו"ד ענבל בר און (שמכירה את הנושא היטב ואף הרצתה עליו לא פעם כולל בלשמ"ה) מחליפה את אבי אורן ותייצג מטעם לשמ"ה בוועדה מייעצת.
מועצה לשיקום נכי נפש בקהילה – מייעצת למנכ"ל בנושאי שיקום בריאות נפש – נפגשים פעם בחודש-חודש וחצי בתל אביב – כ-35 אנשים – עדי תלם (חברת ועד מנהל לשמ"ה) מחליפה את דייויד הריס ותייצג מטעם עמותת לשמ"ה.
כנס בריאות הנפש בים המלח בחודש פברואר – יוזמה של המנכ"ל – כרגע לא בטוח שיערך…..תמי מצלאוי לבדוק – במידה שכן דייויד הריס ייצג את לשמ"ה.
שדולה בכנסת שהוקמה על ידי ח" כ פנינה תמנו שטה חכ יהודה גליק וחכ רוברט טבייב – אפרת רייטר ותמי מצלאוי ייצגו /יישלחו נציגים רלוונטיים על פי הנושא. אפרת – נא לאשר
נציבות לשיוויון אנשים עם מוגבליות פעם בחודש וחצי בימי חמישי בירושלים – הדס נתן תתמודד מטעם לשמ"ה. מחפשים מתמודד נוסף שיצטרף מטעם לשמ"ה (מי שמעוניין שידבר עם תמי)
צריך שבכל פורום שמדברים על מתמודדים רשויות השלטון צריכות לשתף אנשים עם מוגבלות בפרופורציה הולמת. צריך מאגר של מתמודדים שיכולים לבוא ולייצג ולדבר בפני ועדות. וצריכים להיות רלוונטיים לנושא – אשפוז כפוי/שיקום וכו' . צריכים להיות מחוייבים לקרוא חומר, לגלות עניין ולהיות בעל רצון ומוטיבציה.
יש לציין שמי שנבחר לייצג – מייצגים את עמותת לשמ"ה לא את כל המתמודדים.
רעיונות נוספים שעלו:
קורס להכשרת מתמודדים להיות סוכני שינוי בנושא חוק אשפוז כפוי – בהובלת ענבל בראון – תמי מוסיפה נושא דוברות – לצרף פעילים לנושא שיתנו עדויות וידברו בתקשורת (תמי לבדוק היתכנות מול רכזי פעילים אפרת ואוהד)
הנגשת הפניות מול קופות החולים בתחום של שיפור הרפורמה – לבנות מערך של מענה לפניות – לצרף פעילים לתחום בהנחיית אבי אורן (תמי לבדוק היתכנות מול רכזי פעילים)
ייצוג של מתמודדים באקדמיה – אין שיח ביקורתי אקדמי – יעקב העלה – תמי לדון מול פעילים (חברי ועדת מדיניות יכולים להתייחס במייל)
סדנאות כתיבה – להביא נרטיב לתהודה ציבורית – יעקב העלה – להיות נוכח בשדה הכתיבה – טור במקום הכי חם בגיהנום וכד' . תמי לבדוק עם אוהד טור של יעקב באתר לשמ"ה.
תזכורת באיזה נושאים ועדת מדיניות לשמ"ה תטפל בשנה הקרובה (מתוך התיק הארגוני שלנו):
הנושאים לקידום בשנה הקרובה (2019)
אנו נפעל לקידום נושא מיצוי זכויות ושיפור הרפורמה ושינוי חוק טיפול בחולי נפש. נמשיך לייצג נכי נפש בכל הקשור להוצאת ילדים מהבית ומאבק על קצבאות הנכות כמו גם נושא ביטוחים למתמודדים. כמו כן נמשיך לייצג בוועדות השונות ובדיונים בכנסת.
הנושאים שעל הפרק לשנת 2018-19 שבהם נדרשים חברי ועדת מדיניות לתת עליהם את הדעת ולייצג בפורומים שונים:
מאבק קצבאות הנכות – ייצוג נכי הנפש בכנסת ושיתופי פעולה עם ארגוני נכים אחרים במטרה להביא את גובה הקצבה לגובה שכר מינימום.
ביטוחים למתמודדים – לעתור לערכאות משפטיות ולמצוא פיתרון למתן ביטוח חיים/סיעודי/חו"ל עבור מתמודדים או לחילופין למצוא פתרונות לקבלת משכנתא ללא צורך בביטוח חיים.
הוצאת ילדים מהבית – ייצוג נכי הנפש בפורומים המקדמים זכויות בעלי מוגבלויות לגדל את ילדיהם.
חוק טיפול בחולי נפש – מאבק בנושא זכויות המתמודדים אל מול מנגנון האשפוז הכפוי.
שיפור הרפורמה בבריאות הנפש – מעקב אחרי שירותי בריאות הנפש בקופות החולים והנגשתם לציבור המתמודדים תוך עמידה על זכויותינו במסגרת חוק בריאות ממלכתי.