דף מסרים – עמותת לשמ"ה:

העמותה הוקמה לפני 17 שנה על ידי מתמודדים לטובת מתמודדים – היא תנועה של מתמודדי נפש למען מתמודדי הנפש בישראל.

מתמודדים פעילים/ אקטיביסטיים המעוניינים לסייע לכלל המתמודדים, בשאיפה שיותר ויותר מתמודדים ייקחו חלק בפעילות ולהשמיע את קולם של מתמודדי הנפש בפורומים הרלוונטיים.

 אנחנו, מתמודדי נפש, הקבוצה הגדולה ביותר של אנשים עם תיוג פסיכיאטרי בארץ: כ-195 אלף מתמודדים עם תחלואה מתמשכת (סכיזופרניה, דו קוטביות וכו)  ועוד מספר דומה של מתמודדים עם תחלואה רכה יותר (דיכאון וחרדה). 120,000 מאתנו מקבלים קצבת נכות נפשית, 37,000 איש מתוכם מקבלים סל שיקום. מעל למיליון מתמודדים ובני משפחות בישראל.

למרות זאת, בישראל רק 4% מההוצאה הציבורית לבריאות מיועדת לבריאות הנפש, באירופה היחס הוא של 10% בממוצע.

כמו במדינות רבות, גם בישראל אנחנו, קהילת המתמודדים, סובלים מאפליה בכל תחומי החיים. אנחנו נתקלים בקשיים יומיומיים בהשתלבות בחברה, בתעסוקה, בטיפול רפואי לוקה בחסר, שלילת זכויות משפטיות, יחס פטרוני ומתנשא, בורות, סטיגמה עד כדי פגיעה בזכויות האנושיות הבסיסיות לחירות ושוויון.

לעמותת לשמ"ה 2 מטרות מרכזיות:

  • קידום מעמדם ושילובם של מתמודדי הנפש בחברה הישראלית
  • פיתוח קהילת מתמודדים דינאמית, מכילה ומקדמת את זכויותיה

 לעמותת לשמ"ה  זרוע ביצועית שמפתחת  פרויקטים ייחודיים וחדשניים של מתמודדים למען בני קהילתם, וזרוע סינגורית שפועלת בנושאים מדיניים עם הישגים בנושאים כגון חוק לרון המאפשר הכנסה מעבודה במקביל לקבלת קצבת נכות, העברת הטיפול ממשרד הבריאות לקופות החולים בעקבות הרפורמה בבריאות הנפש, איסור קשירות והעלאת סכום הקצבה. כמו כן מגדלת לשמ"ה את הדור הבא של מנהיגי  תנועת המתמודדים (צרכנים)  על בסיס העיקרון ששום דבר עלנו בלעדנו.

אנחנו בעמותת לשמ"ה פועלים למיגור סטיגמה עצמית ומיגור סטיגמה בקרב האנשים המשפיעים עלנו, קרובי משפחה, אנשי מקצוע אך גם הקהל הרחב. כמו כן אנו פועלים לכינון צוותי משבר וקיצור תורים על מנת לשפר מענה קהילתי למתמודדי נפש ולהפחית אשפוזים.  בנוסף אנו מובלים תכניות למתמודדים בגיל השלישי ולנשים מתמודדות.

אנו רואים במשבר נפשי הזדמנות לצמיחה אישית על בסיס האמרה: "דרך הסדק נכנס האור".

 "לא באנו הנה להיות נורמליים. באנו להיות מי שאנחנו"