- משתתפים: תמי כרמל מצלאוי, דניאל סודק, שמואל, הדס נתן, עמית, שי, יוליה, רובא, עו"ד ענבל בר- און, עליזה, פטריק, שירי, עומרי מרידור, מוריה.
- הווועדה הזמינה את יו"ר המועצה לשיקום נכי נפש בקהילה, עו"ס אבי אורן להביע את עמדתו בנושא העתירה של לשמ"ה נגד משרד הבריאות
- בג"צ שכר – דירה = תמי התחילה וסיפרה בקצרה על זה ועל כך שזה בתהליך. כרגע מקבלים 770 ש"ח ומנסים להעלות את המחיר.
- בג"צ ממונת השיקום = אבי אורן הביע את עמדתו לגבי מכרז ממונת שיקום והסביר שישנם 4 נושאים מרכזיים שלא טובים במכרז:
- לא נעשתה הפרדה בין הטיפול לבין השיקום. למשל, פסיכיאטר, שאין לו ידע בשיקום וגם לא בטיפול יכול להיות בתפקיד בכיר וחשוב.
- הורידו את הדרישה לתואר 2, בשיקום חייב ללמוד תואר 2!
- דרגה מורדת, ולכן השכר גם יורד.
- תיאור תפקיד -> משרד – הבריאות אומר: "סיוע ל…", כלומר, אין לו שום אחריות לשום דבר!!! זה פוגע פגיעה לא הפיכה, המשנה את מערך השיקום ויכולתו לסייע ל30 אלף משתקמים.
- עו"ד ענבל בר – און הוסיפה ואמרה כי ד"ר טל ברגמן לוי לא התייעצה עם המועצה, לכן, לפי החוק המכרז פגום.
- פטריק = פטריק בהתחלה הציג את עצמו, הוא היועץ הארגוני של העמותה. עמותת לשמ"ה היא עמותה קהילתית, היא צמחה ע"י מתמודדים ולכן, פטריק אהב את הרעיון של עו"ד ענבל בר – און שאמרה שמידי – פעם אפשר להגיש דברים לבג"צ. לפעמים העמותה תאלץ להיאבק אל מול משרד – הבריאות, על – אף, שאנחנו במקביל עובדים איתם גם בשיתוף – פעולה.
- פטריק הציע לתמי להפוך את העמותה לא רק לדיונים, אלא גם לעמותת פעילות, כלומר, לגייס עוד אנשים שיעזרו לנו להיאבק בקידום המטרות שלנו + נבנה יחד תוכנית עבודה + נעבוד בצוותים + ונשאל גם את השאלה: "מי הם הגופים שיכולים לפגוע בנו?".
- 2 המטרות שלנו הן: 1) הפחתת הסטיגמה. 2) קידום מתמודדים בגיל ה- 3.
- כל קבוצה תעבוד במקביל, נקבל מפטריק כלים, זה יהיה תהליך של 3 חודשים, המפגש הראשון יהיה בתאריך: 09.06.2021. כל – חודש, בתחילת החודש, יהיו מפגשים, הראשון יהיה בזום, אבל חלקם יהיו פרונטליים, כנראה בת"א ליד תחנת – רכבת.
- רובא אמרה שזה רעיון מקסים אך שצריך גם לדעת לבחור את האנשים הנכונים ושתהיה שמחה לעזור לנו.
- צריך להירשם דרך הלינק שתמי תשלח לכולנו במייל!
- פטריק הדגיש שקודם – כל, הדבר החשוב ביותר, זה לעשות חקירה, לאסוף מידע, כלומר לבוא מוכנים לפני שפונים לכל ארגון או עמותה אחרת לשת"פ.
- תמי ציינה לגבי הדמי – חבר, שלמי שיש בעיה יכול לפנות אליה בפרטי ושזה בסדר גם לא לשלם.
- עומרי מרידור = בן 50, גר בבאר – שבע, מגדל ילדה בת 9 לבד, עובד ביוזמה כבר 10 שנים, מקים המון פרויקטים, חבר ב "נפשות", והצטרף עכשיו גם לעמותת לשמ"ה.
- מוריה = בת 51, אמריקאית מקליפורניה, גרה כבר 20 שנה בארץ וגם היא מתמודדת.
- תמי הסבירה על הסיבה שהורדנו לכרגע את הפויקט של צוותי – המשבר. כרגע עמותת משפחות לבריאות הנפש מנסה להקים פיילוט יחד עם ביה"ח לב – השרון והעמותות עצמה ומשפחות בריאות הנפש עובדת בסנכרון עם עמותת לשמ"ה ואין צורך להתחיל מאפס את הפרוייקט.
- אבי אורן העלה ושאל: "למה צריך שת"פ עם הממסד של ביה"ח?, כי אז זה ישר מוביל ויוביל זאת למקום של אשפוזים ועוד…
- עומרי מרידור שאל: "האם ניתן לגייס את הדיורים לצוותי – המשבר?", כי האינטרס שלנו הוא שלא נגיע לאשפוזים, אלא, אולי לעשות מערך לפי חלוקה ג"ג. בנוסף, גם לחשוב על מודל עסקי של דבר כזה.
- אבי אורן הוסיף ואמר שקופה"ח בטח יוציאו מכרז על דבר כזה… הוא גם הסכים עם הרעיון של עומרי מרידור. אבי אורן הוסיף, שבטח משרד – הבריאות ילך לכל קופת – חולים שתציע שירות כזה בהרבה כסף, אך בגלל שזה מאוד יקר, הם יפנו את זה לגורמים חיצוניים.
- תמי ציינה שלפי תחשיב כלכלי של גדי ממשפחות בריאות הנפש הרי שצוותי משבר עולים לשנה 60 מיליון שקל בשנה וחוסכים למדינה 120 מיליון שקל