וואו איזו שנה היתה לנו בעמותת לשמ"ה – ציינו את החגים עם מאות מאושפזים באברבאנל, מזור, באר שבע, איתנים-כפר שאול, מעלה כרמל ועוד – קרוב לאלף מארזי שי בסה"כ חולקו בפסח, סוכות וחנוכה תודות לתרומות מהציבור הרחב, מקרן לזלו. נ. טאובר ומחברת יאנסן.
קיימנו שיחות והרצאות בזום בהם ראיון עם הסופרת שולה בן דעת אלפרוביץ' מוותיקות המתמודדים וכן על שימוש בתרופות פסיכיאטריות עם מעל 200 משתתפים.
יש לנו ועדת מדיניות פעילה עם למעלה מ-55 פעילים (כולם מתמודדים) שמקבלים עדכונים שוטפים ונותנים משובים חשובים לפעילויות הסינגור שלנו ומקדמים בימים אלו פרויקטים חשובים למען מתמודדים מבוגרים וסטגימה בקרב עןבדים סוציאליים. בעמותה עובדים בחלקיות משרה שישה עובדים (כולם מתמודדים( ומקדמים פרויקטים יחד עם כמה עשרות מתנדבים פעילים.
בשנת 21 ייצגנו מתמודדים בפעילויות סנגור שונות כחלק מהקואליציה לבריאות נפש, גם אל מול שרי הבריאות (שהתחלפו השנה) ומול צמרת האגף לבריאות הנפש במשרד הבריאות. על הפרק עלו נושאים של צוותי משבר, בתים מאזנים, טיפול ביתי ועוד.
בתכנית "חזרה הביתה" שמלווה מתמודדים במרפאות החוץ של שלוותה (בשיתוף עם הג'ויינט – ישראל מעבר למגבלות ומשרד הבריאות) אנו מלווים כ-20 מתמודדים בכל רגע נתון וב"עמיתים מומחים", תוכנית בה מתמודדים עובדים בבתי החולים לבריאות הנפש (בשיתוף עם משרד הבריאות) השקענו השנה בהכשרות זום ופיזית לעמיתים במזור ובאר שבע בנושאים שונים ומתחילים ליצור יוזמות לטובת המאשפזים יחד עם ארגוני קרובי משפחה. העמיתים ממשיכים ללוות מאושפזים ולהיפגש עם סטודנטים ובעלי עניין אחרים לשבירת סטיגמות.
אנו מתחזקים אתר ועמוד פייסבוק עם למעלה מ-3000 עוקבים וקיימנו השנה גם קבוצת תמיכה למתמודדים מבוגרים בזום.
קיימנו יום עיון ב-23 לדצמבר על "טראומה התמודדות והחלמה" בבית דני בתל אביב בחסות קרן לזלו נ. טאובר עם כ-80 משתתפים שכלל מעגלי שיח והרצאות. ההרצאות צולמו באיכות גבוהה ועולים לאתר שלנו בימים אלו.
ברמה האישית נבחרתי על ידי עיתון גלובס לאחת מ50 הנשים מעוררות השראה ביום האישה (מרץ 21). אמרתי אז לכתבת שאני מתמודדת נפש וזו הפעם הראשונה ש"יצאתי מהארון" בעיתונות. כמובן שדרך הדגשת שמי זוהי הוכחה נוספת לחשיבות העמותה ולקהילה פועלת ובועטת ועבודה משותפת של כולנו.
בשנת 2022 אנו נתמקד במיגור הסטיגמה בקרב סטודנטים לעו"ס (וכבר התקיימו שתי הרצאות בחיפה על ידי פעילה), כמו כן נמשיך לעסוק בנושא מתמודדים בגיל השלישי באמצעות סינגור ובניית תוכנית "חזרה הביתה" לגיל המבוגר.
אנו ממשיכים בשיתוף פעולה בין עמיתים למשפחות בתכנית "עמיתים מומחים" ובתכנית "חזרה הביתה" בשלוותה עומלים על העלאת כמות המשתתפים בתכנית יחד עם הצוות שם. אנו ממתכננים גם לאגד מובילי קבוצות בפייסבוק תחת ממ"י – מנהיגים מתמודדים בישראל.
כמו כן נמשיך לשתף פעולה אם ארגוני הקואליציה בבריאות הנפש בהובלת יספר"א בפעילויות סינגור שונות ולפעול יחד עם עמותות המשפחות בפרויקטים שונים וכגון "צוותי משבר" בקהילה, עבודה משותפת בבתי החולים ופעילות יח"צ להגדלת התקציב המיועד לבריאות הנפש.
כל זאת לא היה קורה ללא וועד מנהל מגוון, בהובלה של הדס נתן, שהיא גם גזברית העמותה ומעורבת בנושאי מיגור סטיגמה ובו כל חבר מעורב באחד הפרויקטים לפחות: דניאל סודק בנושא מתמודדים מבוגרים, יואל אמיתי מוביל בנושא הסברות עידית ולנר שמסייעת עם הפייסבוק (כבר שנים רבות) ועמרי מרידור שהצטרף זה לא מכבר ובין היתר מסייע בשיווק בפלטפורמות שונות ומוביל את קהילת ממ"י.
תודה לוועד מנהל היקר שמלווה את העמותה בהתנדבות, תודה לצוות העמותה המסור לפעילים ולתורמים.
מאחלת לכולם שנת 2022 מצוינת!
תמי כרמל מצלאוי
מנהלת עמותת לשמ"ה – לשילוב מתמודדים והעצמה בבריאות הנפש